Pizza üreticileri ortaya koyuyor: Kötü bir pizzacıyı nasıl tanıyabilirsiniz?

 Tadı neredeyse her zaman güzel olmasına rağmen, en iyi pizza bile kötü hazırlık yüzünden bozulabilir. Pizza üreticileri, kötü bir pizzacıyı anında nasıl fark edebileceğinizi açıklıyor.



İtalya'dan gelen pizza, dünya çapında en popüler yemeklerden biridir. "HelloFresh" şirketinin Almanya çapında yaptığı ankette , 1.500 katılımcının yüzde 90'ından fazlası ayda en az bir kez pizza yiyeceğini söyledi. Yüzde 35'in üzerinde oy oranıyla “Pizza Salami” en sevdikleri pizza seçildi.

Bu popüler yemeği pişirmenin en kolay, en hızlı ve en ucuz yolu muhtemelen kendi fırınınızda dondurulmuş bir üründür. Ancak pizzanızı bir restoranda yemek istiyorsanız uzmanlara göre dikkat etmeniz gereken birkaç şey var.

Kötü bir pizzacıyı bu şekilde tanırsınız

Optik ve koku

Pizza üreticilerine göre, bir pizzacıyı ve pizzalarını denemeden bile yargılayabilirsiniz: pizzanın görünümüne ve mekanın kokusuna göre. Örneğin iyi bir peynirin erimesinden anlayabilirsiniz.

Ayrı bir varlık gibi görünüyorsa ve peynirin ve sosun renkleri iyi karışmak yerine keskin bir kontrast oluşturuyorsa, büyük olasılıkla kalitesiz veya yanlış hazırlanmış bir peynirdir.

Ayrıca pizzacının genel kokusunun da ziyaretçilerin iştahını harekete geçirmesi gerekiyor. Bu nedenle restorana girer girmez havadaki aromalara dikkat etmeli ve gerekirse koku hemen ilginizi çekmiyorsa restoranı değiştirmelisiniz.

Doğru fırın sıcaklığı

Ayrıca iyi bir restoranda pizzaların doğru fırın sıcaklığında pişirilmesi gerekir. Bu durum pizzanın görünümünden de rahatlıkla görülebilmektedir. Örneğin domatesler çok kuruysa veya mozzarella peyniri zar zor görünüyorsa fırın çok soğuktur. Ancak fırın çok sıcaksa domatesin "kabardığını" veya peynirin istediğiniz gibi eridiğini göremezsiniz.

Ancak Zimone, pizzanın kalitesinin yemeği hazırlayan kişiyle hiçbir ilgisi olmaması gerektiğini de açıkça belirtiyor. Bunun yerine, içindeki sevgi, ilgi ve sanat çok daha önemlidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar