Şaşırtıcı etki: Bu yüzden her gün bir kaşık dolusu salça yemelisiniz

 Bir dermatolog şunu söylüyor: Her gün bir kaşık dolusu domates salçası tüketirseniz, sağlık üzerinde şaşırtıcı bir etki elde edersiniz.

Cildinizi genç ve elastik tutmanın kolay bir yolunu mu arıyorsunuz? “ göre çözüm sandığınızdan daha yakın olabilir. Uzmanlara  göre, bir damla zeytinyağı ile birlikte günlük domates salçası tüketimi, cildin yaşlanmasını yavaşlatmaya ve kırışıklıkları önlemeye yardımcı olabilir.

Domates salçası, hücre yenilenmesini destekleyen ve cildi hasara karşı koruyan güçlü bir antioksidan olan yüksek konsantrasyonda likopen içerir. 100 gramında 5 ila 10 miligram likopen içeren taze domatesle karşılaştırıldığında, domates salçası 100 gramında 55 miligram gibi önemli ölçüde daha yüksek bir içeriğe sahiptir.



Likopen: Bu bitki pigmenti gerçek bir mucizevi tedavidir

Günde bir kaşık dolusu domates salçasının doğal bir yaşlanma karşıtı madde olduğu söylenmektedir.

Likopenin tek kaynağı domates salçası değildir. Gac meyvesi, karpuz, papaya ve greyfurt gibi diğer meyve ve sebzeler de bitkileri güneşin zararlarından koruyan bu karotenoidi içerir. Ancak yüksek içeriği ve kolay bulunabilirliği, domates salçasını likopen kaynakları arasında özel bir ipucu haline getiriyor.

Bu kırmızı güç kaynağının günlük bir çorba kaşığı cilt sağlığına olumlu katkı sağlayabilir. Biraz zeytinyağıyla zenginleştirilen yağda çözünen likopen vücut tarafından daha iyi emilir ve cilde olan faydaları en üst düzeye çıkarılır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar