Birçok kullanıcı öfkeli: Spotify popüler bir işlevi aniden ücretli hale getiriyor

 Pek çok Spotify kullanıcısı şu anda popüler bir işlevin aniden artık ücretsiz olarak kullanılamadığından şikayetçi. Burada neyle ilgili olduğunu okuyun.

Bir şarkı çalarken Spotify kullanıcıları şarkının sözlerini görüntüleyebiliyor. bu işlev birkaç yıldır tüm kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor ancak bu durum artık değişti . Kullanıcılar Reddit'te ücretli premium üyelik olmadan bunun artık mümkün olmadığından şikayet ediyorlar.

Bu değişiklik geçen sonbaharda zaten belirgindi. Bu noktada üye olmayan kullanıcılar zaten şarkı sözlerini görüntülemek için premium aboneliğin gerekli olduğuna dair mesajlar alıyordu. Spotify o dönemde bunun yalnızca belirli pazarlarda gerçekleştirilecek bir test olduğunu belirtmişti. Ancak müzik sağlayıcı mevcut değişiklik konusunda sessizliğini koruyor. Spotify yalnızca TechCrunch'a, içerdiği işlevlerin zaman içinde pazarlar ve cihazlar arasında değişebileceğini belirtiyor. Değişiklikle birlikte Spotify muhtemelen dinleyicilerini ücretli üyeliğe teşvik etmek istiyor.

Spotify'da müzik sözleri görüntüleme 2021'den beri mevcut


Müzik şarkı sözlerine artık yalnızca Spotify'da premium üyelikle erişilebiliyor.

2020 yılında Spotify'daki müzik araması şarkı sözlerini de içerecek şekilde genişletildi. Amaç, Apple Music ve Deezer gibi diğer müzik sağlayıcılara yetişmekti. 2021 yılı sonunda Spotify'da şarkı sözlerinin görüntülenmesi tanıtıldı. Başlangıçta yalnızca bazı Asya pazarlarında test olarak mevcuttu. Popüler işlev daha sonra tüm kullanıcılar için hızlı bir şekilde etkinleştirildi.



Yorum Gönder

0 Yorumlar