Siyah Sarımsak Faydaları - Bu yüzden siyah sarımsak tüketmelisiniz - FAYDALI ÜRÜNLER

Siyah sarımsağın sağlık açısından faydaları vardır ve ağız kokusu veya hoş olmayan vücut kokusu gibi istenmeyen yan etkilere yol açmaz. Yumruların neler sunabileceğini detaylı olarak ortaya koyuyoruz.

Siyah Sarımsak olarak da bilinen Siyah Sarımsak, beyaz sarımsak kullanılarak özel bir fermantasyon işlemiyle oluşturulur. Bu ülkede hâlâ içeriden gelen bir tüyo olarak görülse de, Asya mutfağında şimdiden sağlam bir yer edinmiş durumda. Pirinç ve erişte yemeklerine özel bir dokunuş verir ve gerçek bir lezzet olarak kabul edilir. Ayrıca sağlığa da olumlu etkileri olduğu söylenmektedir.



Siyah sarımsak: Bu onun etkisidir

Sarımsağın genellikle organizma üzerinde yararlı bir etkisi olduğu söylenir ve bu artık iyice belgelenmiştir. Yumru, tip 2 diyabetin önlenmesine katkıda bulunur, kardiyovasküler hastalık riskini azaltır, kolesterol seviyesini düşürür ve antibakteriyel etkiye sahiptir.

Fermente form aynı faydaları sunar ve hatta ilave faydalar da getirir. Fermantasyon süreci sayesinde siyah sarımsak daha fazla fitokimyasal ve probiyotik içerir. Birincisi serbest radikalleri nötralize ederek vücudun hücrelerini korur. İkincisinin bağışıklık sistemi ve bağırsak florası üzerinde olumlu etkileri vardır. Koyu yumru sadece az miktarda polisakkarit içerdiğinden mide ve bağırsaklar için beyaz olana göre daha kolaydır.

Siyah sarımsak nasıl yapılır?

Siyah Sarımsak, beyaz sarımsağın özel odalarda yaklaşık üç ay fermente edilmesiyle elde ediliyor. Bu odalar yaklaşık 70 santigrat derece sıcaklığa ve yüzde 90'a varan yüksek neme sahiptir.Fermantasyon sürecinde sihir gerçekleşir: Sarımsağın şeker içeriği azalır ve içerdiği amino asitler melanoidinlere dönüşür. Bunlar etkileyici, koyudan siyaha bir renk değişimi sağlar ve sarımsak dişlerine hoş ve yumuşak bir kıvam kazandırır.Siyah sarımsak, beyaz sarımsakla karşılaştırıldığında hafif bir tada sahiptir çünkü fermantasyon işlemi kükürt bileşiklerini azaltır. Bu, tüketildikten sonra ağız kokusuna veya hoş olmayan dumanlara neden olmayacağı anlamına gelir.


Siyah Sarımsak Faydaları - Bu yüzden siyah sarımsak tüketmelisiniz - FAYDALI ÜRÜNLERSiyah Sarımsak Faydaları - Bu yüzden siyah sarımsak tüketmelisiniz - FAYDALI ÜRÜNLERSiyah Sarımsak Faydaları - Bu yüzden siyah sarımsak tüketmelisiniz - FAYDALI ÜRÜNLERSiyah Sarımsak Faydaları - Bu yüzden siyah sarımsak tüketmelisiniz - FAYDALI ÜRÜNLERSiyah Sarımsak Faydaları - Bu yüzden siyah sarımsak tüketmelisiniz - FAYDALI ÜRÜNLER


Yorum Gönder

0 Yorumlar