Yüksek kolestorol? O zaman bu içeceği düzenli olarak içmelisiniz EKMEK İÇECEĞİ

 Yüksek kolestorol? O zaman bu içeceği düzenli olarak içmelisiniz

Ekmek içeceği özellikle sosyal medyada herkesin dilinde. İddia edilen süper yiyeceğin ne olduğunu ve neden bu kadar abartıldığını açıklıyoruz.

Ekmek içeceği sosyal medyada gerçek bir heyecan yaşıyor. Özellikle sağlık bilincine sahip kişiler, bu özel içecekle ilgili deneyimlerini ve heyecanlarını paylaşıyor. Peki süper yiyeceğin arkasında tam olarak ne var?

Ekşi mayalı içecek olarak da bilinen ekmek içeceği, organik tahıllar (buğday, çavdar, yulaf), su, tuz ve doğal ekşi hamurdan yapılan özel olarak pişirilmiş ekmekten oluşur. Karışımın yaklaşık altı ay boyunca mayalanmasına izin verilir. Bu sürenin sonunda sıvı süzülür ve ekmek içeceği kullanılabilir. Fermente içecek o kadar da yeni değil. Uzun bir geleneğe sahip olup yüzyıllardır çeşitli kültürlerde üretilip tüketilmektedir.

Ekmek içeceği sağlığınız üzerinde bu etkiye sahip olabilir

Birçok kişi ekmek içeceğinin kokusunu ve tadını oldukça ekşi bulmaktadır. Tadı lahana turşusu suyuna benzer. Ancak sağlığa faydalarını düşündüğünüzde ekşi tadı kolaylıkla yenebilirsiniz.



Brottrunk'un sırrı çok sayıda iyi içerikte yatmaktadır. İz elementler, amino asitler, vitaminler ve minerallerin yanı sıra önemli enzimler ve canlı laktik asit bakterileri de içerir. Bu, karışımın bağırsak floramız üzerinde olumlu etkisi olan probiyotik etkiye sahip olduğu anlamına gelir. Sağlıklı bir bağırsak sağlığımız için çok önemlidir.

Bir bakışta ekmek içeceğinin olumlu etkileri:

  • Sağlıklı bağırsak florasını destekler
  • Ekmek asidi bakterileri bağırsaklardaki kolesterolü bağladığı için kolesterol seviyeleri azaltılabilir
  • Vücudun detoksifikasyonunda karaciğeri destekler
  • Vücudun asit-baz dengesi stabilize edilir

Ancak ekmekli içeceğin herkese uygun olmadığını unutmamak gerekir. Gastrointestinal sistemi hassas olan veya belirli sağlık sorunları olan kişiler, ekmekli içecek tüketmeden önce doktorlarına veya beslenme uzmanlarına danışmalıdır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar