Tek bir malzemeye ile : Kısa sürede lezzetli dondurmayı nasıl hazırlayabilirsiniz?

 Bir top dondurmanın fiyatı birçok yerde yüksek. Evde kolaylıkla lezzetli dondurmalar yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey basit bir malzeme.



Bu ilk başta garip gelebilir, ancak dondurulmuş muzlar harika kremalı dondurma yapmak için kullanılabilir. Muzların tadını bile alamayacaksın.

Muzlu dondurma sadece ucuz değil aynı zamanda gerçekten sağlıklıdır. Muzlu dondurma da vegan ve laktoz içermez ve bu nedenle alerjisi olanlar için de uygundur.

Kendi muzlu dondurmanızı yapın – bu şekilde çalışır

  • 5 adet dondurulmuş muz (soyulmuş)
  • Blender veya stand mikseri

Tek malzemeyle dondurma bu şekilde yapılır

  1. Soyulmuş muzları dondurucuda dondurun.
  2. Dondurulmuş muzları blendera ekleyin. Daha az güçlü bir modeliniz varsa, blenderin kolayca karışabilmesi için biraz su veya (bitkisel) süt eklemeniz veya muzların önce biraz erimesine izin vermeniz faydalı olacaktır. Aralarda kısa molalar verin ve karışımı bir kaşıkla biraz bastırın ki mikser her şeyi kavrayabilsin. Ayrıca blender üzerindeki yükü azaltmak için doğranmış muzların dondurulmasına da yardımcı olur.
  3. Karışımı kremamsı bir karışım oluşana kadar karıştırın. Geleneksel dondurmanın lezzetli alternatifi hazır.
  4. Muzlu dondurma – üç yaratıcı varyasyon

    Muzlu dondurmanın tadı çok lezzetli. Ancak biraz yaratıcı olmak istiyorsanız farklı varyasyonları deneyebilirsiniz.

    • Çikolatalı dondurma karıştırıcısına bir çorba kaşığı kakao ekleyin.
    • Harmanlanmış dondurma için yaban mersini veya çilekleri doğrudan karıştırıcıya ekleyin. Alternatif olarak, dondurmaya üst malzeme olarak biraz meyve de ekleyebilirsiniz.

    Bu şekilde hemen hemen her çeşit dondurmayı kolaylıkla yapabilirsiniz. Vanilyalı, fıstıklı veya espressolu dondurmaya ne dersiniz? Hayal gücü sınır tanımıyor!


Yorum Gönder

0 Yorumlar